Veelgestelde vragen | RepairYours

Veelgestelde Vragen

Bestellen & Verzenden

De levering van de pakketjes wordt gedaan door PostNL. Wij zijn daarom ook deels afhankelijk van PostNL wat betreft het leveren van pakketjes. Orders voor 17:00 besteld worden de volgende dag geleverd. Een feestdag, Zaterdag en/of zondag is geen werkdag. Op deze dagen kunnen wij dan ook geen post aanleveren bij PostNL.

Controleer of het adres juist is op de bestelgegevens, deze heeft u in het opgegeven E-mail adres ontvangen. Als alle gegevens kloppen zal het pakketje in het sorteercentrum liggen en zal spoedig worden geleverd.

Het adres aanpassen kan in ‘mijn profiel’ worden gedaan. Dit is alleen mogelijk zodra de bestelling nog niet verzonden is. Neem z.s.m. contact op met ons. Via het Contact formulier zal dit binnen 1 werkdag beantwoord worden.

Het is mogelijk om je pakket direct te laten bezorgen bij een punt van PostNL. Kies dan bij het afrekenen bij welke PostNL-locatie je jouw pakket wilt ophalen. Er is er altijd wel een bij jou in de buurt. Is het pakket bezorgd? Via de app of per mail laten we dit weten. Makkelijk voor als je niet altijd thuis kan zijn en wel een bestelling wil plaatsen!

Neem dan z.s.m. contact op via het contactformulier onder de categorie ‘Product beschadigd ontvangen’. We nemen dan binnen 1 werkdag contact met u op!

Alle bestellingen zijn te volgen via de Track en Trace service van PostNL. De PostNL app op je smartphone is ook erg eenvoudig in het gebruik hiervan. Je kan instellen dat je een Push notificatie ontvangt zodra de bestelling onderweg is.

Wij raden aan om hiervoor contact op te nemen met Paypal via deze pagina: https://www.paypal.com/nl/smarthelp/home. De bestelling is dan nog in behandeling bij Paypal en dus nog niet goedgekeurd voor verzending bij RepairYours.

Dit kan gebeuren. Om het op te lossen kun je het verkeerd bestelde product retour sturen via ons contactformulier ‘Retour zending’.

Neem z.s.m. contact op met ons via het contact formulier onder de catergorie ‘Verkeer product’. Wij nemen dan binnen 1 werkdag contact met u op.

De algemene voorwaardes kunt u hier vinden.

Indien het pakketje door de brievenbus past zal dit ook gedaan worden. Zodra er een pakketje besteld is die niet door de brievenbus past en er is op dat moment niemand thuis, zal de bestelling de volgende werkdag nogmaals worden aangeboden. Wij raden daarom ook aan als er op voorhand niemand aanwezig is thuis om het pakketje met onze Pakketje gemak te verzenden naar de dichtstbijzijnde PostNL locatie om deze vervolgens op te halen op het punt.

Na de bestelling ontvang je direct een mail met daarin de factuur. Mocht je de factuur niet in je mailbox zien, controleer dan de spambox om te controleren of de e-mail daarin zit.

Het bestellen van een product via onze webshop is erg eenvoudig, we hebben namelijk alles zo eenvoudig mogelijk voor je gemaakt. Voor de verzending van de bestelling vragen we je om tijdens de bestelling je gegevens in te vullen voor de juiste afhandeling hiervan.

E-Learnings & Zelf Repareren

Bij een product waar een E-Learning symbool is weergeven zal er automatisch bij aankoop een E-Learning in je account worden toegevoegd.

Wanneer er onderdelen besteld zijn waar een E-Learning aan gekoppeld zit en deze in het verleden besteld zijn in onze webshop zal de E-Learning in je account worden geïmporteerd. Dat houdt in dat je dus een eigen reparatie E-Learning database kan opbouwen. De E-Learnings zijn dan ook te vinden in je profiel onder ‘My E-Learnings’.

Garantie & Retour

Je kunt een product retourneren via onze retourpagina. Daarbij kun je kiezen voor geld retour, of wachten op een vervangend product (indien het onder garantie valt of een retour betrefd).

Producten vallen onder garantie als het een fabricagefout of productfout betreft. LET OP: Schades door montagefouten of gebruiksfouten vallen niet onder de garantie.

Om aanspraak te maken op eventuele garantie dient het product wel onbeschadigd en in de originele verpakking geretourneerd te worden.

De garantie op onze producten is 6 maanden. Op onze Remarketed iPhones geven wij zelfs 2 jaar garantie. De garantie geld voor productfouten/ fabrieksfouten. Niet voor montage-en/of gebruikersfouten of beschadigingen door eigen toedoen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een val van je iPhone/iPad.

Helaas kunnen wij geen garantie geven op een barst in een scherm. Dit zal ontstaan zijn door een gebruikersfout of een montagefout. Voorbeelden van gebruikersfouten zijn. Val, stoot of te veel druk op het scherm door een verdikte batterij of kromme behuizing. Hierop kan helaas geen garantie gegeven worden omdat dit een fout is door eigen toedoen of door de iPhone zelf.

Helaas kunnen wij geen garantie geven op een barst in een LCD. Dit zal ontstaan zijn door een gebruikersfout of een montagefout. Voorbeelden van gebruikersfouten zijn. Val, stoot of te veel druk op het scherm door een verdikte batterij of kromme behuizing. Hierop kan helaas geen garantie gegeven worden omdat dit een fout is door eigen toedoen of door de iPhone zelf.

Je kunt een product van ons retour sturen via het retour formulier. Ga naar het retour formulier.

Retour zendingen verwerken wij doorgaans binnen 2 tot 3 werkdagen na binnenkomst. Bij de keuze ´Geld retour´ wordt het geld doorgaans binnen 5 werkdagen na binnenkomst teruggeboekt. Mocht het toch te lang duren neem dan even contact met ons op.

Mocht het ´Zelf repareren´ niet lukken, dan is er altijd de mogelijkheid om je smartphone op te sturen naar RepairYours dat wij hem weer in orde maken! Dit is een snel service, de smartphone is dan ook binnen 24 uur weer terug te verwachten.

Onderdelen & Gereedschap

Bij alle onderdelen waar een GRATIS E-Learning bij geleverd is, zal er ook standaard GRATIS een reparatie toolset bij inbegrepen zitten.

Mocht het zijn dat je andere gereedschappen nodig hebt, kunt u deze hier vinden op onze webshop.

Al onze onderdelen in de shop zijn hier te vinden.

Type/Model

Bij iPhone staat dit op de achterkant en begint met een A gevolgd door 4 cijfers.

Contact

Het e-mailadres van RepairYours is: info@repairyours.com.

Zodra je contact met ons opneemt zal er een ticket worden aangemaakt voor je. Dit ticket wordt doorgaans binnen 1 werkdag beantwoord.

Ook kan er contact opgenomen worden via het Contact formulier.